TRIKENYHETER
Hjem Forum Trikeinfo Nyheter Fotoalbum Linker Trikereklame Epostliste Triketreff
Nyhet

September 2014 Oppdatert litt på siden.

mai 2014 Solgte min trike.

17.03.10  Har lagd bilde siden.. du finner den på http://trike.datafrik.com/bilder/index.html (eller link over)  Bare å sende bilde av triken din så legger jeg den her :-).

20.01.10  Nils overtar Gule Trikesider og flytter den over på egen domene under datafrik. Ny adresse blir da http://trike.datafrik.com  hvis dere skulle oppdage noe galt eller rart på sidene her, setter jeg pris på tilbakemelding slik at jeg kan endre eventuelle feil.

19.11.09   På linksiden har jeg lagt inn Trike Friends fra Belgia. Bl.a. tar de mål av seg å lage et "World wide trike gallery". Det ser riktig fint ut, og de oppfordrer trikere fra alle land til å bidra. Videre har jeg også fjernet et par linker. Først var det Bunker Trike Sweden som fjernet hjemmesiden og la ned virksomheten. I tillegg har jeg tatt bort linken til en svensk forhandler av TrikeTec (trikene med Smart-motor). Hele fabrikken skal være satt i konkurs. Til slutt har jeg lagt inn en liten "nyhet" om GTS videre framdrift på førstesiden.

23.10.09    For ordens skyld så linker jeg til tur-referatet fra den siste SLM-turen som var 29. aug. -09. [Klikk her]

05.08.09    SLM-turen 29. august går til området nord i Akerhus - sørenden av Mjøsa. Dermed har vi mange trikere innenfor en radius på 10 - 12 mil, og vi håper selvsagt at mange har anledning til å bli med. E-post er sendt ut til alle på lista og som vanlig ligger det også en kopi i forumet. [Klikk her]

26.07.09    Referat fra SLM-turen nedover Østfold 25. juli -09 er nå ferdig og lagt ut i trikeforumet. [Klikk her]

05.07.09    Mc-bladet, NMCU's medlemsblad, har en reportasje fra Oslo Open på Bjerke Travbane i mai. Der står det at en 1990 mod. VW-trike vant utstillingsklassen Trike og Fulldresser. Bilde av denne triken kan ses på Oslo Open sine hjemmesider. [Klikk her]

03.07.09   Trike-info om årets tredje SLM-tur ble sendt ut i dag. Kopi av e-posten som vanlig også leses i trikeforumet. [Klikk her]

28.06.09   Referat fra SLM-turen  til Buskerud og Telemark 27. juni ligger nå i trikeforumet. Det vil også komme bilder om kort tid, så følg med. [Klikk her]

08.06.09    Trike-info om årets andre SLM-tur ble sendt ut i dag. Kopi av e-posten kan også denne gangen leses i trikeforumet. [Klikk her]

02.06.09    Det ligger nå fyldig referat og bilder fra SLM-turen 30.mai i trike-forumet. [Link til referat]

06.05.09    Trike-info for SLM-turen 30. mai ble sendt ut allerede i dag. Man kan også lese tilsvarende i trike-forumet. [Klikk her]

06.05.09    Dessverre er adressen www.guletrikesider.moo.no litt ustabil. Dere kan i stedet lagre og bruke adressen http://home.online.no/~lar-g-be/index.cfm

02.05.09    Referatet fra årets 1. mai på Minnesund ligger nå under Tur-referat i Trike-forumet. [Les referat her]

30.04.09    I en artikkel på MC24 omtales en mulig regelendring som, slik jeg oppfatter det, vil berøre de som vil bygge trike av en vanlig mc. [Les artikkel her]

22.04.09    Flere trikere er også på Facebook. Dere kan finne noen av oss på en gruppe opprettet av Nils som kalles for Trike (mc). Ordet mc er med for å skille denne gruppen fra liggesykler, microfy og annet som også benevnes med ordet trike.

17.04.09    Info-mail om årets 1. mai ble sendt ut i går kveld. Det er også mulig å se kart og tidspunkt i trikeforumet (tilnærmet samme opplegg som i 2008). Vi håper de som bor innenfor rimelig avstand tar seg tid til å komme. Noen mailadresser på lista vår ser ut til å være utdaterte slik at jeg får feilmelding for hver utsendelse. Hvis det ikke kommer inn oppdaterte adresse tar jeg nok en opprydding i lista etterhvert.

10.04.09    Det har nå kommet nytt tips om passende bremseklosser bak på Boom Trike. Se tråden "deler/service" i Trikeforumet.

04.04.09    Nå er filmen om interesseorganisasjonen Likevel Mc Norge ferdig og lagt ut på nettet. [Se filmen]

16.03.09    I dag har Bilsport & Mc Spesialforsikring offisiellt startet som forsikringsselskap i Norge. De er opprinnelig svenske og har drevet der i en årrekke. Jeg kjenner ikke selskapet utover omtalen på div. nettsider. De sier selv at mc er hovedsatsingsområdet i Norge, og jeg registerer at de i hvertfall har med Rewaco Trike i sitt beregningssjema på nettsiden. Kanskje er det verdt å innhente et tilbud derfra for alle dere som synes trikeforsikringen er uforholdsmessig kostbar pr. i dag.

11.03.09    Litt tidsfordriv i siste rest av snø og vintermørker. På YouTube Trikefriends Channel er det samlet en mengde filmer som handler om en eller annen form for trikeaktivitet. På enkelte filmklipp burde det nok ha stått "don't try this at home!".

01.03.09     Magic Ice ble årets reiselivsbedrift i Lofoten! Som kjent ble vi oppfordret av Triker Sten til å hjelpe til med å stemme fram Magic Ice. Hvorvidt vi trikere var avgjørende vet jeg ikke, men de vant hvertfall den gjeve prisen. Sten ber meg hilse alle og takke så mye. Vi gratulerer vinnerne og ønsker lykke til videre. For å lese i Lofotposten [Klikk her].

07.02.09.    Jeg har lagt ut nye linker i forumet. Det er til VW T1 verkstedhåndbøker som ligger ute på nett. Det er bl.a. bra bilder av bakhjulsoppheng med hjullager. Mange har spurt etter nettopp det tidligere.  [Klikk her] for å se linkene i forumet. Alt etter tips fra Mulle i et Svensk Trikeforum.

03.02.09    Jeg har fått mail fra Nederland med forslag til link. Siden heter Badgeboy og har i kategorien Trike et bredt utvalg av tøymerker med trikemotiv. Den er nå å finne på linksiden her. 

20.01.09    Jeg har tidligere nevnt at det skal kommer et nytt førerkortdirektiv fra EU. Se nyhetsklipp fra 07.05.07. Nå har Svenskene kommet såpass langt at de har sendt ut et forslag til høring. Dette inneholder bl.a. forslag om å kreve A-førerkort for trike. Saken er interessant for oss også siden vi er EØS-medlemmer. Flere detaljer rundt dette kan dere lese om på SMC-sidene. [Klikk her]. 


Top

2008

02.01.08    På mc-messen i Birmingham ble det vist en ny trike basert på en ny Honda DN-01. Det hersker midt sagt delte meninger om denne Hondamodellen som 2-hjuling. Diskusjonene blir nok ikke færre nå når bildene av 3-hjulingen vises. Se og les mere på MC-24 [Klikk her].

23.11.08    Norges fremste bygger av HD-trikes, Lars Eriksen, har lagt ut helt nytt innhold på sin hjemmeside trike.no. Nå inneholder den også bilder og info om hans seneste prosjekt, X-rod Triken. Linken til siden ligger fortsatt på GTS linkside. Eller [Klikk her].

17.11.08    Jeg har fått interessante trike-nyheter fra Roar i Stavanger. Eller kanskje jeg heller burde kalle det for et stykke Norsk trike-historie. Tekst og bilder har jeg lagt i Trikeforumet [Klikk her].

05.10.08    EML-Norge har samlet en del lover og regler med tilhørende linker. Det var noe der ang. lovlig bredde på tilhenger som fanget min oppmerksomhet. Det kan se ut til at det norske regelverket gjør at mc-registert trike har klare begrensninger i tillatt bredde på tilhenger. Noe å bite seg merke i for de av dere som har eller vurderer å henge noe etter triken. Les på EML-Norges hjemmesider for mere info [Klikk her].

18.09.08    MC24.no rapporterte i juli at HD kom med en trike for det amerikanske markedet. Den er basert på Electrea Glide og har modellnavnet Tri-Glide. Nå skriver MC24.no at HD kommer med enda en tre-hjuling til Europa. Denne triken har en konstruksjon som minner mere om CanAm Spyder og den norske prototypen fra Brudeli. Spennende!

02.09.08    Jeg fant en form for test-duell mellom Boom Streetfigter og Can Am Spyder. Mot slutten av filmen håndterer testføreren Boom-triken på en måte som i hvertfall ikke jeg trodde var mulig på asfalt [Klikk her].

31.08.08    Det ble en veldig fin og trivelig SLM-tur i strålende solskinn på Nesodden og Drøbak i går. Tur-rapport med bilder ligger nå i trike-forumet [Klikk her]. Vi har også fått inn et interessant forslag til arr. neste år [Klikk her].

18.08.08    Nå har det gått unna her. Det var straks interesse for å få til en SLM-tur den 30. august. E-post med info er sendt ut til alle på lista vår. Den kan også leses i vårt forum. [Klikk her]

17.08.08    Siste lørdagen i august nærmer seg med stormskritt. Etter avlysningene i juni og juli er spørsmålet om vi skal finne på noe lørdag 30/8.? De som er interessert i å møtes kan sende en liten e-post til meg [Klikk her for å sende e-post]. Det er ikke planlagt noe som helst. Men et forslag er å gjøre det enkelt og kjøre hverandre i møte på midten, for så å finne på noe passende der og da.  Dette er i grunnen helt opp til dere.

28.07.08    Tidligere i måneden sendte jeg ut mail til 33 stk. norske trikere med spørsmål om de var interessert i å utveksle mail-adresser med likesinnede. Dette resulterte i 20 stk. positive svar og 13 stk. som ikke svarte. Jeg har i dag sendt ut en liste til alle 20 som var interessert og håper den kan komme til nytte. Hvis noen av en eller annen grunn ikke mottar lista de har meldt seg på, må dere snarest gi meg bekjed om det. Oppdat. 28/7  Nærmest som ventet kommer det etteranmeldte. Venter nok noen uker og sender deretter ut en oppdatert liste til alle sammen.

18.07.08    Dessverre ser det ikke ut til at det vil bli noen SLM-tur den 26. juli heller. Dette er selvfølgelig sterkt beklagelig, men siden vi har vært nokså få faste deltakere blir det raskt problemer når flere melder forfall. Følg med i tilfelle noen kommer opp med et eller annet i siste liten.

11.07.08    Det ligger nå ute bilder fra noen Trike-treff i våre naboland. Først en billedserie fra Finnish Trike Weekend 08 [Klikk her]. Bilder fra da Danske og Tyske trikere deltok under Dansk Speedway GP i København ligger nå på siden til Trike-Freunden Angeln-Schwansen [Klikk her]. Gå via --->bilder --->treffen 2008 --->Speedway in Dänemark. Noen Norske trikere som har vært/skal utenlands på treff denne sommeren?

21.06.08    SLM-turen til Horten og Verdens ende i Vestfold den 28. juni er avlyst. For mere info [Klikk her]

14.06.08    I kveld kommer opp mot 20 Danske trikere til å delta under showet i forbindelse med Speedway Grand Prix i Parken i København. Jeg tror dessverre ikke det er noen sending derfra på Nrk/TV2 utover vanlige sportsnyheter, men dere som har et utvalg av betalingskanaler bør kunne finne et altenativ. Jeg vet selvsagt ikke hvor mye det vises av trikene på TV. Kanskje kan våre Danske venner gi oss en link til Dansk web TV i etterkant. Følg med! [Klikk her for foto]

01.06.08    Nå ligger det fyldig referat og noen bilder fra SLM-turen i mai på trike-forumet [Klikk her].

14.05.08    Nå er info om SLM-turen til Hamar 31. mai sendt ut. I tillegg er det mulig å lese info om turen i Trike-forumet.

12.05.08    Vi har i dag fått en Gudbrandsdøl med ny Can-Am Spyder på Epost-lista vår. Hyggelig at folk med andre varianter av trike også viser interesse! Det er nå helt sikkert at Hamar blir målet for vår SLM-tur den 31. mai. Info-mail kommer om få dager. Følg med!

01.05.08    Et fyldig referat med bilder fra treffet på Minnesund 1/5.-08, ligger nå under emnet Tur-rapporter i Trikeforumet [Klikk her].

08.04.08    I dag har Nils sendt ut Trike-info til alle på Epost-lista vår angående sesongåpningen 1. mai på Minnesund. De som ev. ikke har mottatt sin Epost bør sørge for at vi får oppdaterte adresser. I tillegg er det mulig å lese om 1. mai på Trike-forumet.

28.03.08   Jeg har postet to innlegg i Trike-forumet som også kan passe inn her i Trike-nyheter. Det ene er noen trikebilder fra messa på Elmia i Jönköping i påsken [Klikk her]. Det andre er en liten notis som er hentet fra siste nr. av Trike Magazine [Klikk her]. Og hvis dere skulle bli fristet til å skrive i forumet selv så er dere velkommen til det.

11.03.08   Til informasjon: Vi har nå i lang tid sagt og skrevet ”Gule Trikesider” og ”siste lørdag i måneden turen”. Spesielt turnavnet ble slitsomt i lengden. Derfor vil dere fra nå av, både på hjemmesiden og i annen trike-info, kunne støte på to forkortelser. Det blir kort og greit ”GTS” og ”SLM”-turen.  

17.02.08   Det har kommet spørsmål om typegodkjenning. Jeg anbefaler at dere leser om dette på sidene til Statens Vegvesen. Der står det om de ulike mulighetene og det er linker til nødvendige skjema o.l. [Klikk her]. I flg. danske trikesider så fikk Boom EU-godkjenning i løpet av 1999.

10.02.08   Det har en tid vært snakk om nye regler for kjøring i kollektivfelt. Samferdselsdepartementet har nå gitt ut en pressemelding. Der framgår det bl.a. at 3-hjuls motorsykkel ikke lengre har lov til å kjøre i kollektivfeltet. Dette trer i kraft straks. Les mere om detaljene på departementets side. [Klikk her]

07.01.08    MC24 har i dag en nyhetsreportasje om enda en ny "bakvendt-trike". Denne gangen er det amerikanske TriRod som viser en modell med tilnavnet Adrenaline. Nærmest som vanlig viser kommentarene til MC24-leserne at de har lite til overs for 3-hjulinger, men det er vi jo etterhvert vant med.


Top

2007

25.12.07    Jeg har fått en del fine bilder fra Johan i Finland. Jeg har lagt disse inn i emnet Tur-rapporter i Trike-forumet. Så kan de som vil kikke på dem der. [Klikk her]

10.12.07   NMCU tror at formuleringen om mulig fritak fra bruk av hjelm egentlig er tenkt å gjelde noen el-biler som er registert i kategorien 3 og 4-hjuls motorsykkel. De avventer den endelige teksten.

07.12.07    I en uttalelse fra samferdselsministeren som egentlig handler om hvor og hvordan el-biler skal parkere, bet jeg meg merke i siste avsnitt. Der står det da at Navarsete går inn for å tillate fritak for hjelm på 3- og 4-hjuls motorsykler!?  [Klikk her]  Noen sverger kanskje til amerikanernes ordtak, "helmet law sucks"? Jeg er nesten fristet til å tro at det er en feilformulering, slik at det er mopedbiler o.l. de sikter til?

23.11.07   MC24 viser bilder av noen av godbitene på helgens mc-messe i Birmingham, England. Blandt mye annet kliner de til med en trike-utgave av nye Suzuki B-King! [Klikk her]

16.11.07   Gule Trikesider rundet 2 år for noen dager siden, og i natt kom innlegg nr 1000 i trikeforumet - så det ruller på her inne.

20.10.07   DVD - A bike is born, Trike. Programmene som gikk på Discovery for snart 2 år siden kan kjøpes på DVD for den nette sum av £14,99 + frakt fra England. Gå inn på sidene til "i2i-television.com" og scroll nedover til den dukker opp. Jeg så noe av det på TV, og de bygget opp en Boom-trike fra scratch. Kanskje denne DVD'n kan være til litt nytte for Boom-eiere som skal demontere og mekke en del på triken sin...

02.10.07    Bullster er et nytt spennende kjøretøy. Det er riktignok en 4-hjuling og ingen trike, men siden vi er i kategorien for flere enn to hjul så tar jeg den med. I likhet med den tidligere omtalte Brudeli så er også Bullster utviklet av Norske designere og ingeniører. Spennende!

22.09.07    Det finnes et Engelsk-språklig TRIKE MAGAZIN også. Jeg har ikke funnet det i noen blad-kiosk, men man kan kjøpe utgitte nr. eller tegne årsabonnerment [Klikk her].  Jeg har også skrevet litt om hva som skal til for at bestillings-sjemaet på Trike Magazine skal fungere for oss i Norge. Forklaringen står å lese i vårt Trike-forum [Klikk her] .

02.08.07   Husker dere Can Am Spyder? Det er en "bakvendt trike" med to hjul foran, som nå er klar for lansering i Norge. Den skal i de kommende ukene ut på et s.k. Roadshow. Interesserte kan lese mere på hjemmesiden til BRP Norway eller Mc Oslo.

19.08.07   Info-mail om triketur lørdag 25. august er sendt ut til alle på Email-listen. Hvis noen ikke har fått sin mail så ta kontakt snarest. Andre som ønsker å motta info-mail kan bare melde seg på i Email-listen på forsiden. Hvis noen er litt usikker på hvor møtestedet - Mortens Kro - ligger, så kan dere forsøke dette [kartet]. Været er spådd å bli meget bra, og vi reiser fra Mortens Kro kl 10.00.

10.08.07   En triker fra Stavanger melder at Statens Vegvesen skal ha endret sitt datasystem slik at han ble bedt om å endre til mc ved omregistering. Er det en modernisering på gang i statsbedriften? Vi følger spendt med.

30.07.07   Ang. linken til Bunker-Trike på linksiden. Jeg bør vel presisere at disse ikke må forveksles med de uregistrerbare Kinesiske trikene som har versert på nettet. Siden denne er spansk så loves det at den leveres ferdig registrert for kjøring på veien. Vel og merke i Sverige.

24.07.07   Nå har siste info-mail om triketuren lørdag 28/7. blitt sendt ut til alle på E-mail lista. Har du ikke mottatt mailen så ta kontakt snarest!!

22.07.07   Opprettelsen av det nye trike-forumet har naturlig nok ført til at noe av aktiviteten er forskjøvet over dit. Er det lenge siden dere har lest igjennom sidene her så kan det allikevel ha dukket opp litt nytt. Jeg har den siste tiden endret og lagt til litt i teksten både her og der, så det kan godt være at dere finner noe "nytt".

07.07.07   Det er sendt ut info-mail til alle 30 på vår E-mail liste i dag. Gi beskjed hvis noen av dere har ny mailadresse, eller av andre grunner ikke har mottatt mailen! Den inneholder bl.a. foreløpig info om "siste lørdag i måneden-turen" til Finnskogen. Nye forumet går så det suser, men det er fortsatt god plass til enda flere brukere. Mere info på forumsiden.

28.06.07   NMCU har nå lagt ut et søknadskjema for å søke om tillatelse til å bygge om motorsykkelen. Det bør vel kunne brukes av de som ønsker å bygge om mc-reg. trike også. Skjemaet ligger nede til h. på forsiden.

27.06.07   Gule Trikesider har fått nytt fint Trike-forum. Det har allerede vært i full drift i 3 dager, og alt ser veldig lovende ut.

05.06.07   Nå ser det ut til at HD hiver seg på trenden med de nye "bakvendte" trehjulingene. Les omtale i Bike. [Klikk her] Vi har tidligere sett prototyper fra CanAm, T-Rex, Brudeli m.fl. Man kan samtidig gjøre seg noen tanker rundt disse nye motorsterke trehjulingene, og om det er disse som er bakgrunnen for den varslede skjerpingen av førerkortreglene i 2013...?

31.05.07   BTW-NORWAY er navnet på Norges første offisielle organisasjon for trikere. BTW står for "Brothers of the Third Wheel" og det er en internasjonal organisasjon med avdelinger i mange land. Det er Einar "Trikeman" Rubach på Nannestad nord for Oslo som er Country Director her i Norge. Han jobber med en tilhørende internettside og link kommer så snart den er klar. De som ønsker mere info før den tid kan nå Trikeman på E-mail . Gule Trikesider ønsker Trikeman lykke til!

28.05.07   Ohlsson har laget fin reportasje med bilder fra vår Halden-tur på Glidarhoj.se.

22.05.07   Mc24 har et nyhetsoppslag om motorsykkel i kollektivfelt. Leser man hele teksten så går det fram at samferdselsministeren ønsker bl.a. trikene bort fra kollektivfeltet [Klikk her]. NMCU jobber med saken.

21.05.07   Jeg fant noe interessant på Vegvesenets sider! Der står det faktisk svart på hvitt at regelen om at man kan kjøre 3- og 4-hjuls motorsykkel på førerkort kl.B gjelder også internasjonalt. [Klikk her] Greit å endelig få en bekreftelse på det.

07.05.07   Det har dukket opp en svensk avisartikkel som sier at det kommer nye førerkortregler i EU og EØS-land i 2013. Artikkelen sier bl.a. at det vil bety krav om førerkort kl. A for trike. Det blir med stor sannsynlighet ikke så dramatisk som det kan virke ved første øyekast. Jeg har vært i kontakt med NMCU og de kan bekrefte at det kommer nye regler, men de understreker også at det IKKE vil få tilbakevirkende kraft. Trolig blir det slik at vi må huske på å føre det inn i førerkortet slik som med 7,5 tonns lastebil, henger, traktor, moped m.m. I praksis vil det da kun få betydning for de som tar førerkort etter at reglene kommer i 2013. NMCU skal i møte med Vegdirektoratet 18. mai, så vi får følge med på NMCU-siden framover.

09.04.07   Det er nå sendt ut info til alle på E-mail lista om trikesamling på Minnesund på 1. mai. Er det flere som ønsker å vite mere om dette så er dere velkommen til å melde dere inn (se link på førstesiden). Det er kun en mail-liste og det er helt uten forpliktelser.

07.04.07   Hørt om CanAm Spyder Roadster? MC24.no hadde en reportasje om denne nye 3-hjulingen fra canadensiske Bombardier for kort tid siden. BRP Norway AS sier de skal være klare med et roadshow og 10 forhandlere i august. Vi kan vel håpe at norske myndigheter klassifiserer den som en 3-hjuls mc som kan kjøres på kl.B. !?

18.03.07   Det kommer av og til rapporter fra ulike steder i landet om at det ikke skal være lov å kjøre trike på førerkort klasse B. Det kan virke som om det er de samme gamle missforståelsene vi har hørt i årevis. Jeg har ikke til d.d. mottatt noen indikasjoner fra  myndighetene på at det har skjedd noen endringer i førerkortforskriften på det punktet. Les gjerne på Lovdata > Førerkortforskriften > §3-5. Førerrett klasse B. > punkt 4. Samme tekst som det også refereres til på siden til Likevel Mc Norge. Det er heller ikke påbudt med sikkerhetssele på trike, uansett bil- eller mc-reg. Det står at det er påbudt med hjelm i vognkortet og det er det som gjelder. Det eneste unntaket må være om det er noen som har en funksjonshemning som krever bruk av sele. Jeg har også fått opplyst at det skal være gitt dispensasjon fra krav om katalysator på triker i den perioden de var i salg i Norge, selv om de er reg. som bil. Har noen av dere sikker info om at noe av dette er endret vil jeg gjerne at dere sender en E-mail.

11.03.07   Alle på E-mail lista ble invitert til å møte andre trikere på mc-messa i dag. Noen på lista bor veldig langt fra Lillestrøm. Av de som bor på østlandet meldte flere forfall, derfor endte vi på 3 stk. Nils, Einar og undertegnede hadde en hyggelig prat og har vel enda mere lyst på å få til noen turer og sammenkomster i løpet av sesongen. Første anledning blir trolig på Minnesund 1. mai (hvis værgudene vil).

04.01.07  Ombyggingssaken er i mål! NMCU og NFSOK har i en årrekke jobbet med å få til et nytt regelverk for bygging og ombygging av mc. De nye reglene trådte i kraft 1. januar 2007. Gratulerer! Om og hvordan dette berører trikene vet jeg ikke ennå, men de som har mc-registrert trike bør kunne dra nytte av de nye reglene. Les mere hos NFSOK og Statens Vegvesen.


Top

2006

29.11.06  Vi er inne i en veldig stille periode nå før jul, men jeg kan melde om et par gladnyheter. Einar har nå fått omklassifisert sin Boom til mc på samme måte som jeg gjorde i vår. Han kan nå bl.a. se fram mot et litt hyggeligere avgiftsnivå i 2007. Blandt nyhetene på siden til Likevel Mc Norge står det at også Jørn nylig har fått gjennomført det samme på sin Rewaco.

13.11.06  Har meldt meg inn i NMCU. De har fått igjennom flere saker som er til min fordel så jeg synes det var på tide med et lite bidrag. Jeg tenker bl.a. på halv årsavgift, stoppet flere wire-rekkverk og nå håper jeg de blir hørt i saken om EU-kontrollen.

04.11.06  Fikk for en tid tilbake mail hvor jeg ble bedt om å betale for adressen jeg registrerte på gratisdomenet .tk i desember -05. Jeg kommer ikke til å betale, så guletrikesider.tk forsvinner trolig. Adr. home.online.no/~lar-g-be/ og guletrikesider.moo.no vil fungere som før. Det er vel disse de aller fleste har brukt også. Vi håper at enda flere melder seg på E-post listen og tar i bruk forumet. (Les 20.10.06)

20.10.06  Etter at jeg opprettet forumet har det kommet inn flere gode ideér fra Nils på Lørenskog og Einar i Oslo. Einar sin idé går ut på å få til møteplasser og turer i østlandsområdet i 2007, han har veldig mange gode forslag. Nils foreslo å opprette en E-post liste, så jeg bad han sette i gang straks. Info og link til E-post listen har jeg lagt ut på forsiden i dag. De som melder seg på vil etter hvert få E-post fra Nils om turer og annet. Jeg gjør oppmerksom på at dette ikke er en klubb eller forening så tilbudet er helt gratis og uten forpliktelser. Vi bor på østlandet men det er ingen ting i veien for å melde seg på E-post listen selv om dere bor i andre deler av landet. Kanskje det etter hvert kan bli møteplasser og turer flere steder.

15.10.06  Har bestemt meg for å gjøre et forsøk med forum på siden allikevel. Les mere på forumsiden.

28.09.06  Har f.t. kontakt med en kar i Oslo. Han har kjørt mc i mange år men ønsker nå å kjøpe en trike. Han vil at triken skal være omklassifisert til motorsykkel. Jeg har derfor sendt kopi av alle papirer jeg fikk da jeg omklassifiserte min trike i våres. Det viser seg dessverre at det fortsatt er mange tolkninger og meninger som må bekjempes for å komme i mål. Vi får håpe papirene kan være til hjelp slik at han får det til. Synd vi trikere er så få, ellers burde vi hatt en egen interesseorganisasjon som f.eks. mc-førerne har i NMCU. Norske trikeres beste støttespiller er nok Likevel Mc Norge.

18.09.06   Selv om jeg personlig er mest opptatt av VW-motoriserte triker, så må jeg inrømme at det begynner å komme noen fine GoldWing-triker til landet. Det ligger bl.a. en fin (gul) 1800 på finn.no nå, FINN-kode: 8365703. Disse to typene er egentlig ikke sammenligbare siden GW-triken er vesentlig dyrere enn en brukt norsk VW-trike. Men har man pengene så hvorfor ikke............!?

04.09.06   Siden det dukker opp en del spørsmål i gjesteboka vil jeg bare minne om at jeg besvarer alle disse pr. e-mail.  Selv om kanskje flere kan være interessert i svaret så synes jeg ikke det er riktig av meg å  bruke egen gjestebok til dette. I noen tilfeller kan en kortversjon av svarene havne her under Trike-nyheter. Har vurdert å opprette et lite forum, men jeg har kommet fram til at det fort kan blir for tidkrevende for meg alene.

18.07.06   Har nå funnet og registrert en enkel webadresse til denne siden . Denne gangen er den også helt reklamefri slik at det ikke skal oppstå noen problemer. Bare "pang" rett inn på siden.     --> www.guletrikesider.moo.no <-- Orginaladressen vil fungere som før, så dette er ingen endrig - bare en enklere mulighet.

08.07.06   Kl. 15,00 i går startet årets sommerferie for meg. Uke 28 reiser Heidi, Sara, Magnus og jeg på familieferie, så får vi se hva vi finner på etter det. Det kan ta noe lengre tid før jeg svarer på mail og innlegg i gjesteboken i juli måned, men jeg stikker innom av og til så fortsett å skrive og sende bilder.  Ønsker alle trike-venner og andre kjente en riktig god ferie!

26.06.06   Har fått mail og bilder fra Johan i Trikers Club of Finland. Han var på tur i Norge for noen uker siden med trike og campingvogn. Se i fotoalbumet. Han har en meget fin blå Rewaco V-Twin.  Har også fått mail og bilder fra Nils på Lørenskog som har kjøpt seg trike. Se nederst på 1. siden.

19.06.06   Jeg ankom fedrelandet ca. kl. 14 i dag etter en meget vellykket og hyggelig helg på trike-treff i Jerlev / Vejle (DK). Håper alle andre treffdeltagere hadde en fin tur hjem også. Jeg skal lage et slags reisebrev og legge ut på siden bare jeg får litt orden på saker og ting. Følg med!

10.06.06   Har den siste tiden fått flere spørsmål om utleie av trike. Jeg har ikke klart å finne at det er noen som fortsatt driver vanlig utleievirksomhet. Det ligger fortsatt noe info om utleie på nettet men det viser seg dessverre å være sider som aldri har blitt oppdatert. 

21.05.06   Det er ennå ingen som har gitt tilbakemelding om at de er interessert i å reise til Vejle 16.-18. juni. Håper ikke dette griseværet blir langvarig for jeg har i hvertfall skikkelig lyst til å reise nedover og treffe tyske og danske trikere.

17.05.06   17. mai - regn - 7 grader. Ikke noe trike-kjøring på nasjonaldagen i år.

02.05.06   8-10 stk. vw-triker har vært annonsert på finn og autodb hittil i vinter/vår. Jeg har registrert at 2 stk. har blitt solgt i den senere tid. Håper de har fått nye eiere som vil bruke dem aktivt.

26.04.06   I mitt tilfelle ble også forsikringen satt ned etter omkl. til mc. Jeg slipper unna med kr.1990,- med full kasko, og det er en reduksjon på ca. 700,- Det må jeg si meg fornøyd med. Det vil selfølgelig være en del forskjeller her p.g.a. bosted, alder, kjørelengde, motorstørrelse, garasje osv.

21.04.06   Nå er det  endelig bekreftet! Triken er omklassifisert til tung motorsykkel! Les mere under "lover og regler" på side 2.

18.04.06   Omklassifisering. Har pratet med Trafikkstasjonen igjen i dag og de lover at et brev med positivt svar vil bli postlagt i dag. Håper på rask postgang slik at jeg er på veien til 1.mai med lite skilt og lav årsavgift !! Følg med videre.

02.04.06   Omklassifiseringen drøyer. Den eneste som visstnok kan gi meg et svar er for tiden sykemeldt. Så vi får bare håpe det skjer noe snart.

18.03.06   Gearkassa med høyere utveksling er på plass og nå venter jeg spent på om jeg får omklassifisere til tung motorsykkel. Les mere om omklassifisering onder "lover og regler" på side 2.

25.02.06   Får fra tid til annen spørsmål om jeg vet om triker som er til salgs. Det er pr. i dag 2 stk. Boom på autodb.no og disse ligger under kategorien "bil". En tredje Boom ligger på rubrikk.no under "mc", søk bare på ordet trike. Og for de med litt ekstra kapital så er det et par H-D trike på mcborsen.no

04.01.06   Har fått hyggelig E-post med noen nye bilder fra Götaland Trikers. Ta en titt i fotoalbumet.


Top

2005  

15.12.05   For de som er litt ekstra interessert i kjøretøyhistorie kan jeg anbefale å kjøpe "Veteranbørsen nr.12 desember 2005".  Her har en ved navn Dagfinn Johnsen fra NVMC skrevet om Norges første bensindrevne kjøretøy rundt år 1900. Det kan faktisk ha vært en "tricycle" som man kalte det på den tiden. (Ordet "trike" er en moderne forkortelse av ordet "tricycle")

05.12.05   Flere av oss som kjører trike føler oss nok litt som en "ensom ulv". Kunne være morsomt å høre om det er steder der flere trikere kjører turer sammen, har faste møtesteder og om det finnes treff der trikere pleier å delta.

28.11.05   Det ser ut til at Swedish Bike Meet på High Chaparral kan bli avlyst i 2006.

16.11.05   For dere som har tilgang på "Discovery Channel" så er det trikebygging på onsdager kl.18.00. Er ikke sikker på antall episoder.

15.11.05   Noen som vet om Boom Norge (Trønderlag) er nedlagt? Nettsiden har vært nede veldig lenge. (Den kom det raskt svar på i gjesteboka).


Top

 

 

Boxertrikerear
Interesseorganisasjon

"KLIKK.NO"  (Variert motorstoff)